Dit recept kreeg ik van mijn neef uit Engeland.
Daar heet het 'Brood en boterpudding'.
Ik heb het voor de gasten van Wollie's Hotel gemaakt en die vonden het heerlijk!
Ingredienten:
- 4 boterhammen
- boter
- 1 appel
- 1 kopje rozijnen
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels kaneel
- 1 kopje melk
- 1 ei
- ovenschaal
Klik hier om de afbeelding in het groot te bekijken.
Recept:
- Zet de oven aan op 175 graden (gasstand 4-5).
- Vet de ovenschaal in met boter (aan de binnenkant!)
- Smeer boter op de boterhammen. Aan twee kanten.
- Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken in een zeef.
- Schil de appel en snij die in stukjes.
- Nu de ovenschaal als volgt vullen: Brood, appel en rozijnen, dan brood, dan appel en rozijnen en dan weer brood.
- Doe in een schaal: 1 kopje melk, 1 ei, 2 theelepels kaneel, 1 eetlepel honing. En kluts dat.
- Giet het dan in de ovenschaal.
- Doe je ovenwanten aan.
- Zet de schaal in het midden van de oven.
- Kijk na een half uur of drie kwartier of er een bruin korstje op zit. Dan is het klaar!
- Smullen
Koken met Kokmeeuw uit het kindertijdschrift de Taptoe/Okki. Getekend door Majorie van Doorn.
|